1oς αγώνας ορεινού τρεξίματος Kastra Mountain Trail. Μια γιορτή για τα Σέρβια με νικητές τα αδέρφια Πεκόπουλου

Share

Γιορτή για τον τόπο. Αυτό ήταν το συναίσθημα που άφησε σε όλους όσους συμμετείχαν αλλά και σε όλους όσους έδωσαν το παρόν ως θεατές στον 1o αγώνα ορεινού τρεξίματος με την ονομασία Kastra Mountain Trail σήμερα στα Σέρβια.

Αφιερωμένος στον Θοδωρή “Τέο” Χατζή

Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Θεόδωρου “Τέο” Χατζή, ιδρυτικό μέλος της ομάδας δρομέων Τρεχαλάκηδες Σερβίων, ο οποίος έφυγε από τη ζωή 2 χρόνια πριν. Ο Δήμος Σερβίων τίμησε τον Θοδωρή “Τέο” Χατζή, δίνοντας τιμητική πλακέτα στη σύζυγό του.

700+ συμμετοχές

Περισσότεροι από 700 δρομείς έτρεξαν στις 3 διαδρομές του αγώνα. Στη κύρια διαδρομή μήκους 14 χιλιομέτρων, που έφερε το όνομα του Θοδωρή Χατζή, συμμετείχαν 282 άτομα (230 άνδρες και 52 γυναίκες), ενώ στη διαδρομή μήκους 4 χιλιομέτρων, με την ονομασία Kastraki Trail, συμμετείχαν 333 άτομα (133 άνδρες και 200 γυναίκες). Η τρίτη διαδρομή μήκος 1,2 χιλιομέτρων ήταν για τα παιδιά και σε αυτήν δεν υπήρχε χρονομέτρηση.

Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική, με τα μέλη της ομάδας δρομέων Τρεχαλάκηδες Σερβίων και τους εθελοντές να παρακινούσαν και να ενθάρρυναν τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του αγώνα, ειδικά στα ανηφορικά τμήματα, με μέλη των Τρεχαλάκηδων, γιατρούς και διασώστες να βοηθούν όσους είχαν ανάγκη.

Στο τέλος του αγώνα ο Σύλλογος Γυναικών Σερβίων “Η Εστία” προσέφερε δωρεάν γεύματα -μακαρονάδες με σάλτσα και τυρί και παραδοσιακό τραχανά- στους συμμετέχοντες αθλητές.

Νικητές τα αδέρφια Πεκόπουλου

Ο καιρός ήταν καλοκαιρινός και νικητές της μεγάλης διαδρομής των 14 χιλιομέτρων, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες ήταν δύο αδέρφια από τα Σέρβια, ο Γιάννης Πεκόπουλος Τσικαρδάνης και η Μαρία Πεκοπούλου Τσικαρδάνη, παιδιά του Δημήτρη Πεκόπουλου και της Λένας Τσικαρδάνη, με τον Δημήτρη να είναι και αυτός αθλητής αντοχής έχοντας συμμετάσχει στους δυσκολότερους ορεινούς και ασφάλτινους αγώνες μαραθωνίου και υπερμαραθωνίου δρόμου στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης αθλητής κωπηλασίας με συμμετοχές και μετάλλια σε διεθνείς διοργανώσεις με την εθνική ομάδα, σπουδάζει Μηχανολόγος Μηχανικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με τους αγώνες αντοχής τόσο ορεινούς, όσο και σε ασφάλτινες διαδρομές, έχοντας κατακτήσει μετάλλια και διακρίσεις.

Η Μαρία ξεκίνησε ως αθλήτρια στίβου, αλλά η αγάπη της για το τρέξιμο της οδήγησε και αυτή στους αγώνες αντοχής, και όπως ο αδερφός και ο πατέρας της, έτσι και αυτή, διακρίνεται σε αγώνες ορεινού τρεξίματος, σε μαραθωνίους και ημιμαραθωνίους στην άσφαλτο. Η Μαρία σπουδάζει στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα έχει πάρει και το δίπλωμα στο πιάνο, τελειώνοντας την Ανωτέρα τάξη.

Στη διαδρομή των 4 χιλιομέτρων νικητής στους άνδρες ήταν ο Αμβρόσιος Δημητριάδης με χρόνο 20 λεπτών και 28 δευτερολέπτων, ενώ στις γυναίκες κέρδισε η Καίτη Τσουκοπούλου με χρόνο 29 λεπτών και 42 δευτερολέπτων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

1oς αγώνας ορεινού τρεξίματος Kastra Mountain Trail. Τα αποτελέσματα

Τρεχαλάκηδες Σερβίων. Χωρίς αυτούς ο αγώνας δεν θα είχε υλοποιηθεί

Η ιδέα του αγώνα ξεκίνησε από την ομάδα δρομέων Τρεχαλακηδες Σερβίων, με την διοργάνωση να την αναλαμβάνει ο Δήμος Σερβίων σε συνεργασία με τους Τρεχαλάκηδες Σερβίων.

Μνεία αναφοράς αξίζουν τα μέλη των Τρεχαλάκηδων που εδώ και τρεις μήνες, εθελοντικά, καθάρισαν μόνοι τους τα μονοπάτια και τις διαδρομές του αγώνα. Χωρίς αυτούς ο αγώνας δεν θα μπορούσε να είχε υλοποιηθεί και τους αξίζουν τα εύσημα και πολλά μπράβο για την προσπάθεια τους.

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζουν επίσης σε όλους τους εθελοντές, τους χορηγούς, τους συμμετέχοντες και τους φιλάθλους που συνέβαλαν στην επιτυχία του αγώνα, με τον Δήμο Σερβίων στην ανακοίνωσή του να ευελπιστεί πως με την υποστήριξή όλων, ο αγώνας θα μεγαλώσει και θα εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους ορεινούς αγώνες της χώρας.

Φωτογραφίες από τον αγώνα

1oς αγώνας ορεινού τρεξίματος Kastra Mountain Trail (Φωτογραφίες)

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα