Αμανατίδης: Δεν θα γίνει ο φωτοβολταϊκός σταθμός στα Λεύκαρα

Share

spot_img

Την Τετάρτη το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με θέμα την έκδοση περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Λευκάρων. Στη συνάντηση εκτός από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σερβίων, Χρήστος Ελευθερίου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λευκάρων, Μάνος Στότογλου, μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και κάτοικοι της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, οι κάτοικοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κατασκευή του φωτοβολταϊκού σταθμού στην περιοχή τους. Ο Περιφερειάρχης παρουσίασε τα δεδομένα του ζητήματος και τόνισε τη σημασία που δίνει η Περιφερειακή Αρχή στις απόψεις των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Λευκάρων, αναγνωρίζοντας επίσης ότι η υπό εξέταση περιοχή περιλαμβάνει τμήμα δημοτικής έκτασης. Ανάλογη άποψη εκφράστηκε και από την πλευρά του δημάρχου Σερβίων σε σχέση με το ενδεχόμενο να ζητηθεί η παραχώρηση της δημοτικής έκτασης.

Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης επισήμανε ότι η έκδοση των περιβαλλοντικών όρων δεν συνεπάγεται αυτόματα την κατασκευή του έργου. Μάλιστα, γνωστοποίησε ότι έχει ήδη ζητήσει από την εταιρεία να αποσύρει το ενδιαφέρον της για την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού σταθμού στην εν λόγω περιοχή, κάτι που έγινε αποδεκτό από τον επενδυτή.

Η σύσκεψη κατέδειξε την έντονη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στην προοπτική ανάπτυξης του έργου, καθώς και την πρόθεση της Περιφερειακής Αρχής να λάβει υπόψη τις απόψεις των κατοίκων πριν από οποιαδήποτε απόφαση.

spot_img

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα