Αναβάθμιση των Σερβίων και της Σιάτιστας για την προσέλκυση γιατρών στο ΕΣΥ

Share

spot_img

Σε σημαντική παρέμβαση για την ενίσχυση των δομών υγείας στις περιοχές Σερβίων και Σιάτιστας προχώρησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην ΠΕ Κοζάνης, Στάθης Κωνσταντινίδης, στο πλαίσιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που προβλέπει την παροχή κινήτρων για την προσέλκυση ιατρών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ).

Ο κ. Κωνσταντινίδης ανακοίνωσε πως η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά του για την κατάταξη των περιοχών Σερβίων και Σιάτιστας στην Ά κατηγορία οικονομικών κινήτρων. Αυτή η πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας αναμένεται να προχωρήσει με την ανάλογη υποστήριξη και από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο βουλευτής έχει ήδη αποστείλει επίσημο αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας την έγκριση για την αναβάθμιση των κινήτρων και στις δύο περιοχές, ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη αντιμετώπιση των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων δομών υγείας σε όλη την ΠΕ Κοζάνης. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η παροχή κινήτρων σε μία περιοχή που είναι έδρα κέντρου υγείας επεκτείνεται και στα περιφερειακά ιατρεία που βρίσκονται εντός της ίδιας περιοχής.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της δημόσιας υγείας στην ΠΕ Κοζάνης και συνάδει με τις προσπάθειες για την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή. Ο κ. Κωνσταντινίδης υπογράμμισε τη σημασία της ισότιμης αντιμετώπισης όλων των περιοχών του νομού, ώστε να διασφαλιστεί η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες, ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές.

Η αναβάθμιση αυτή αναμένεται να βελτιώσει τις συνθήκες προσέλκυσης ιατρών στις περιοχές Σερβίων και Σιάτιστας, διασφαλίζοντας την επαρκή στελέχωση των τοπικών μονάδων υγείας, προς όφελος των κατοίκων και της τοπικής κοινωνίας.

spot_img

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα