Αντιδράσεις για τη δωρεάν παραχώρηση οικοπέδου στην Ιερά Μητρόπολη από τον Δήμο Σερβίων

Share

spot_img

Στην 14η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 και ώρα 20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων, θα συζητηθεί η δωρεάν παραχώρηση δημοτικής έκτασης 442,40 τ.μ. στην Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης.

Η έκταση, που βρίσκεται στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, έχει μια μακρά ιστορία αντιπαραθέσεων και αλλαγών ιδιοκτησίας. Κατά το παρελθόν, υπήρξε ιδιοκτησία του ΚΤΕΛ Κοζάνης, που την αγόρασε έναντι 37.000 ευρώ και έλαβε άδεια ανέγερσης σταθμού λεωφορείων. Αργότερα, αγοράστηκε από τον Δήμο Σερβίων προς 120.000 ευρώ και ένα μικρό μέρος του χρησιμοποιήθηκε για την εγκατάσταση υπόγειου μετασχηματιστή της ΔΕΗ.

Η πρόταση για δωρεάν παραχώρηση της έκτασης στην Ιερά Μητρόπολη, προκειμένου σύμφωνα με δηλώσεις του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου να ανεγερθεί νέος ιερός ναός της Αγίας Θεοδώρας, έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Οι επικριτές επισημαίνουν ότι η παραχώρηση αυτή είναι άδικη, δεδομένου ότι η έκταση αγοράστηκε με σημαντικό κόστος από τον Δήμο και τώρα σχεδιάζεται να δωριστεί στην Εκκλησία.

spot_img

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα