Δημοτικό συμβούλιο την Τρίτη 23 Απριλίου με κυρίαρχα θέματα την εκμετάλλευση των δασών της Ελάτης, του Λιβαδερού και του Μεταξά

Share

Το απόγευμα (16:00) της Τρίτης 23 Απριλίου θα διεξαχθεί η 9η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων όπου θα συζητηθούν 14 θέματα.

Κυρίαρχα θέματα της συνεδρίασης αναμένεται να είναι η λήψη αποφάσεων για την εκμετάλλευση του Δημοτικού δάσους της Δημοτικής Κοινότητας Ελάτης, της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδερού και της Δημοτικής Κοινότητας Μεταξά, σύμφωνα με τις εγκεκριμένες διαχειριστικές μελέτες.

Ο Δήμος Σερβίων θα παρέχει δωρεάν ξύλα για τις ατομικές ανάγκες σε όλους τους δικαιούχους – μόνιμους κατοίκους. Παράλληλα θα ανοιχθεί ειδικός κωδικός για την κάθε κοινότητα και αξιοποίηση των πιθανών εσόδων που θα προκύψουν, ενώ θα δημιουργηθεί και πενταμελής επιτροπή που θα επιβλέψει από την αρχή έως το τέλος την διαχείριση των δασών.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης που θα συζητηθούν είναι:

  1. Περί λήψης απόφασης για την εκμετάλλευση του Δημοτικού δάσους της Δημοτικής Κοινότητας Ελάτης σύμφωνα με την εγκεκριμένη διαχειριστική μελέτη.

Εισηγητής :  Δήμαρχος, κ. Ελευθερίου Χ.

  1. Περί λήψης απόφασης για την εκμετάλλευση του Δημοτικού δάσους της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδερού σύμφωνα με την εγκεκριμένη διαχειριστική μελέτη.

Εισηγητής :  Δήμαρχος, κ. Ελευθερίου Χ.

  1. Περί λήψης απόφασης για την εκμετάλλευση του Δημοτικού δάσους της Δημοτικής Κοινότητας Μεταξά σύμφωνα με την εγκεκριμένη διαχειριστική μελέτη.

Εισηγητής :  Δήμαρχος, κ. Ελευθερίου Χ.

  1. Διαπίστωση αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων οικ. έτους 2024 του  Δήμου Σερβίων.

Εισηγητής :  Δήμαρχος, κ. Ελευθερίου Χ.

  1. Έγκριση 1ης τροποποίησης Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων οικ. έτους 2024 του  Δήμου Σερβίων.

Εισηγητής :  Δήμαρχος, κ. Ελευθερίου Χ

  1. Λήψη απόφασης περί εξουσιοδότησης Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων και υπαλλήλου του Δήμου ως υπολόγων – διαχειριστών τραπεζικών λογαριασμών ειδικού σκοπού (πάγιας προκαταβολής) που τηρεί ο Δήμος στην Εθνική Τράπεζα.

Εισηγητής :  Δήμαρχος, κ. Ελευθερίου Χ.

  1. Έκδοση κανονιστικής απόφασης σχετικά με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία ‘’Ελευθερίας 10ης Οκτωβρίου 1912’’ Σερβίων .

Εισηγητής :  Δήμαρχος, κ. Ελευθερίου Χ.

  1. Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού έτους 2023 του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σερβίων».

Εισηγητής :  Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ., κα Παπαδοπούλου Ευθ.

  1. Τροποποίηση της αριθμ. 6/2024 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου ως προς ΜΕΡΟΣ Β΄ – έγκριση σχεδίου σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σερβίων και Δήμου Κοζάνης, για την υποστήριξη της Υπηρεσίας Δόμησης (Υ.ΔΟΜ.) του Δήμου Κοζάνης, σύμφωνα με το άρθρο 83 του Ν.5021/2023.

Εισηγητής :  Αντιδήμαρχος Τεχν. Έργων, Στρατηγικού Σχεδιασμού & Διοίκησης, κ. Χολέβας Κ.

  1. Τροποποίηση της αριθμ. 18/2023 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων, σχετικά με την υποβολή αιτήματος του Δήμου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την παραχώρηση έκτασης του πρώην Στρατοπέδου Κοντογεωργάκη.

Εισηγητής :  Αντιδήμαρχος Τεχν. Έργων, Στρατηγικού Σχεδιασμού & Διοίκησης, κ. Χολέβας Κ.

  1. Έγκριση εισόδου – εξόδου οχημάτων επί δημοτικής οδού στη Δημοτική Κοινότητα Λευκάρων.

Εισηγητής :  Αντιδήμαρχος Τεχν. Έργων, Στρατηγικού Σχεδιασμού & Διοίκησης, κ. Χολέβας Κ.

  1. Λήψη απόφασης περί μεταβίβασης αρμοδιότητας έγκρισης παρατάσεων Δημοσίων Συμβάσεων Έργων, Μελετών, Προμηθειών, Υπηρεσιών του Δήμου Σερβίων.

Εισηγητής :  Αντιδήμαρχος Τεχν. Έργων, Στρατηγικού Σχεδιασμού & Διοίκησης, κ. Χολέβας Κ.

  1. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Σερβίων με τον αναπληρωτή του στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε Κοζάνης με διακριτικό τίτλο ‘‘ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ’’.

Εισηγητής : Αντιδήμαρχος Κοιν. Πολιτικής & Πολιτισμού, κα Αγοραστού Θ.

  1. Συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης Εγγραφών και Επανεγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς Δήμου Σερβίων.

Εισηγητής :  Αντιδήμαρχος Κοιν. Πολιτικής & Πολιτισμού, κα Αγοραστού Θ.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα