Εγκαινιάστηκε η ανακατασκευασμένη πλατεία Μικροβάλτου

Share

Εγκαινιάστηκε χθες, Σάββατο 25 Νοεμβρίου η ανακατασκευασμένη πλατεία του Μικροβάλτου, ενώ παράλληλα επαναλειτούργησε για πρώτη φορά ο ανακαινισμένος Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου.

Παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο Δήμαρχος Σερβίων, Χρήστος Ελευθερίου, η πρόεδρος της κοινότητας του Μικροβάλτου Μαρία Βέττα, δεκάδες κάτοικοι του Μικροβάλτου, ενώ τιμητική πλακέτα δόθηκε στην αρχιτέκτονα Γεωργία Καβουρίδου που είχε συντάξει τη μελέτη του έργου διαμόρφωσης της πλατείας. Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση της χορευτικής ομάδας του ΚΑΠΗ Σερβίων και χορό από τον κόσμο, συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής ορχήστρας.

Το έργο ανακατασκευής της πλατείας του Μικροβάλτου ήταν ενταγμένο  στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» 2019-2020 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Πράσινου Ταμείου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στις 243.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 24%, και χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 169.126,40 ευρώ από το «Πράσινο Ταμείο» και με το ποσό των 73.837,60 ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου Σερβίων.

Ανάδοχος του έργου αναδείχτηκε  η εταιρία «ΑΦΟΙ Α. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΗ Ο.Ε.» που προσέφερε μέση έκπτωση ίση με 41,00% επί του προϋπολογισμού της μελέτης (243.000 ευρώ), διαμορφώνοντας έτσι τη συνολική δαπάνη του έργου στα 144.640,99 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%).

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα