Ελευθερίου για φυσικό αέριο στον Δήμο Σερβίων: Dealer καμίας εταιρίας δεν πρόκειται να γίνει κανένας Δήμος, κανένας δημότης

Share

Συνάντηση είχε σήμερα ο Χρήστος Ελευθερίου μαζί με δύο ακόμη δημάρχους του νομού Κοζάνης, του Μανώλη Στεργίου (Δήμαρχος Βελβεντού) και του Χρήστου Ζευκλή (Δήμαρχος Βοΐου) με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Θεόδωρο Σκυλακάκη, προκειμένου να συζητήσουν για τη χρηματοδότηση του φυσικού αερίου στους τρεις δήμους. Στη συζήτηση κυριάρχησε το θέμα της χρηματοδότησης των αδειοδοτημένων δικτύων συμπιεσμένου φυσικού αερίου σε μεταφερόμενη μορφή.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Χρήστος Ελευθερίου ρωτήθηκε για το τι γίνεται με το φυσικό αέριο στον Δήμο Σερβίων, δηλώνοντας πως είναι θετικός για το ενδεχόμενο να υπάρξει δίκτυο φυσικού αερίου στον Δήμο Σερβίων, με την προϋπόθεση πως η χρηματοδότηση για την εγκατάσταση, την σύνδεση και τους λέβητες θα πρέπει να προέρχεται κυρίως από το κράτος και όχι από τους δημότες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Dealer καμίας εταιρίας δεν πρόκειται να γίνει κανένας Δήμος, κανένας δημότης. Βρίσκουμε τα χρήματα; Ναι, αλλά από την αρχή, από το πρώτο σημείο μέχρι και το τελευταίο σπίτι. Αλλιώς εμείς θα είμαστε αντίθετοι.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Σερβίων δήλωσε:

Να πω από την πρώτη στιγμή αυτό που είπα. Το ότι μια εταιρία έχει άδεια για να βάλει το δίκτυο δεν λέει τίποτα για εμάς. Όσο δεν θα υπάρχουν επενδύσεις, έτσι ώστε, ένα πολύ μεγάλο μέρος και της εγκατάστασης και της σύνδεσης και τους λέβητες, εμείς θα είμαστε αρνητικοί σε οποιαδήποτε τέτοια εξέλιξη.

Θα πρέπει λοιπόν να βρεθούν τα συνολικά κονδύλια, από εκεί και πέρα, η δημοτική αρχή έχει μελετήσει, έχει δει εάν μπορεί ή δεν μπορεί να θερμανθεί κάτι με φυσικό αέριο. Νομίζω ότι το κρίσιμο και το σημαντικό είναι να έρθει ένα έργο πακέτο, δηλαδή με την σύνδεση. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να γίνει απλά ένας κεντρικός αγωγός, κάτι αντίστοιχος της Δεσκάτης. Θα πρέπει να έρθουν όλα τα χρήματα ταυτόχρονα. Τότε και μελετημένα το που ακριβώς πρέπει να τοποθετηθεί να συνεχίσουμε. Για εμάς προέχει το συμφέρον των κατοίκων. Δεν μπορεί πριν από δέκα χρόνια να συζητάμε για πετρέλαιο, μετά να βάζουμε πέλετ, μετά να βάζουμε ξυλολέβητες, τώρα να μιλάμε για φυσικό αέριο και συνέχεια να πληρώνει ο δημότης.

Νομίζω ότι το κράτος θα πρέπει να το δει συνολικά και σταθερά ότι ναι, θα κάνω μια επένδυση, αλλά η επένδυση αυτή θα είναι ουσιαστικά, κατά πολύ μεγάλο μέρος, επένδυση του κράτους και όχι των δημοτών. Αυτό το λέω ξεκάθαρα. Dealer καμίας εταιρίας δεν πρόκειται να γίνει κανένας Δήμος, κανένας δημότης. Βρίσκουμε τα χρήματα; Ναι, αλλά από την αρχή, από το πρώτο σημείο μέχρι και το τελευταίο σπίτι. Αλλιώς εμείς θα είμαστε αντίθετοι.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα