Έσβησε η φωτιά στο Φλάμπουρο

Share

spot_img

Ολοκληρώθηκε η κατάσβεση της φωτιάς στο Φλάμπουρο που σήμανε αυξημένο συναγερμό χθες νωρίς το μεσημέρι στην Πυροσβεστική. Στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με μια πεζοπόρο ομάδα της 8ης ΕΜΟΔΕ και πέντε οχήματα, οχήματα του Δήμου Βελβεντού, ενώ από αέρος συνέδραμαν τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να οριοθετήσουν τη φωτιά, η οποία έσβησε οριστικά λίγο πριν το βράδυ. Κάποια από τα πυροσβεστικά οχήματα, παραμένουν για να επιτηρούν την περιοχή, ώστε σε περίπτωση νέας αναζωπύρωσης να είναι έτοιμα.

Ο Δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου έγραψε:

Τόσο οι πιλότοι όσο και οι πυροσβέστες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Θα ήθελα εκ μέρους τους Δήμου να ευχαριστήσω την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τους πυροσβέστες και τους αξιωματικούς της και το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για την όλη επιχείρηση. Ευχαριστίες οφείλω επίσης στους Αντιδημάρχους, τους αιρετούς και τους εθελοντές του Βελβεντού που με υπεράνθρωπες προσπάθειες συνέβαλαν στην κατάσβεση της φωτιάς. Επίσης τους υπαλλήλους του Δήμου που ασχολούνται με την πολιτική προστασία και τα καινούργια δίκτυα παρακολούθησης και συνδρομής των επιχειρήσεων.

Σημειωτέον ότι η δασική πυρκαγιά ήταν σε σημείο εντός της ΠΕ Πιερίας.

ΥΓ: Η αλληλοβοήθεια και η αλληλεγγύη, ως πατροπαράδοτες συνήθειες του Βελβεντού, αναβίωσαν και χτες για πολλούς δημότες που πραγματικά ανησυχούν κι ενδιαφέρονται για τον τόπο τον δικό μας και των γειτόνων. Και από αυτήν την διαδικασία όπως έδειξε κατά καιρούς η ιστορία, πέρασαν πολλοί από τους συμπολίτες μας είτε μεμονωμένα είτε μέσω φορέων -κυνηγοί, υλοτόμοι, ορειβάτες, αγρότες, μοτοσυκλετιστές, φοιτητές κλπ.

Μόνο κάποιοι – “νέοι και ενεργοί πολίτες”- έδωσαν τη “μάχη” από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με παρατηρήσεις, οδηγίες, υποδείξεις και σχόλια σε μια ώρα που θα ήταν προτιμότερο να κινούνται προς το μέτωπο, έστω πηγαίνοντας μερικές φιάλες νερό για τους μάχιμους.

spot_img

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα