Φωτιά στο Φλάμπουρο

Share

spot_img

Συναγερμός σήμανε σήμερα Παρασκευή στην πυροσβεστική, καθώς ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική περιοχή στο Φλάμπουρο.

Για την κατάσβεσή της έχουν σπεύσει στο σημείο και επιχειρούν 21 πυροσβέστες με μια πεζοπόρο ομάδα της 8ης ΕΜΟΔΕ και πέντε οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Όπως έγραψε ο Δήμαρχος Βελβεντού Μανώλης Στεργίου στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook:

Στις 12:31 το μεσημέρι ο Δήμος Βελβεντού ειδοποιήθηκε από το ΚΕΠΙΧ Δυτ. Μακεδονίας ότι υπάρχει φωτιά στο Φλάμπουρο. Η οπτική επαφή από το Βελβεντό αλλά και από κατοίκους του Καταφυγίου δεν μας έδωσε τέτοια εικόνα, διότι τελικά η φωτιά είχε ξεκινήσει ως έρπουσα πίσω και κάτω από την κορυφή Τούρλα προς την πλευρά της Κατερίνης, μη ορατή από την πλευρά της Κοζάνης. Η εστία εντοπίστηκε πολύ πιο κάτω από την κορυφή εξαιτίας των καπνών.

Το κέντρο του Δήμου μας μπήκε σε επιφυλακή και σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΙΧ), το πυροσβεστικό μας όχημα έφυγε για Φλάμπουρο-Τούρλα με τους Αντιδημάρχους Αγγέλη Δημήτρη και Αχίλλα Γιώργο, ακολούθησε άλλο κλιμάκιο με τον Αντιδήμαρχο Ζορζοβίλη Ζήνο και τον Πρόεδρο του ΔΣ Καμκούτη Θωμά. Η Πυροσβεστική της Κοζάνης ήδη έστειλε σημαντικές επίγειες δυνάμεις με πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα στο σημείο και βρίσκονται ήδη εκεί.

Παράλληλα επιχειρούν εναέρια μέσα για την κατάσβεση με νερό που παίρνουν από τη λίμνη Πολυφύτου. Η εικόνα που έχουμε προς στιγμήν είναι ότι η φωτιά είναι έρπουσα, από την πλευρά του βουνού που βλέπει προς την Κατερίνη, αρκετά κάτω από την κορυφογραμμή. Στα μετόπισθεν είμαστε σε επιφυλακή και ετοιμότητα.

spot_img

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα