Φυσικό αέριο για 1.200 καταναλωτές σε Σέρβια, Βελβεντό και Βόιο

Share

Ο Υπουργός Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης έδωσε εντολή στην εταιρεία Hengas Α.Ε. για την ανάπτυξη δικτύου διανομής φυσικού αερίου στους Δήμους Βελβεντού, Βοΐου και Σερβίων, στη Δυτική Μακεδονία.

Η πρόσκληση χρηματοδότησης για την ανάπτυξη δικτύου διανομής φυσικού αερίου στους Δήμους Βελβεντού, Βοΐου και Σερβίων θα κατατεθεί στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας για ενεργειακά δίκτυα και υποδομές από την εταιρία Hengas Α.Ε., ως δυνητικός δικαιούχος.

Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση δικτύων χαμηλής πίεσης που θα τροφοδοτούνται μέσω μονάδων CNG και θα εξυπηρετούν 1.200 καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένων οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών πελατών.

Το συνολικό μήκος των δικτύων θα είναι 41 χιλιόμετρα. Στο πλαίσιο του έργου, θα προμηθευτούν και θα εγκατασταθούν τέσσερις μονάδες αποθήκευσης φυσικού αερίου υψηλής πίεσης και 1.200 μετρητές. Επίσης, θα υλοποιηθεί σύστημα απομακρυσμένης παρακολούθησης και διαχείρισης για κάθε έναν από τους εμπλεκόμενους Δήμους.

Η δημόσια δαπάνη για την υλοποίηση του έργου ανέρχεται σε 8 εκατομμύρια ευρώ.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα