Γέφυρα Σερβίων: Ξεκινούν αύριο οι εργασίες οδοποιίας και στεγανοποίησης. Πότε προβλέπεται η χρήση φαναριών

Share

Αύριο, Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 θα ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής τμήματος του καταστρώματος της Υψηλής Γέφυρας των Σερβίων, στο τμήμα της προβολοδόμησης μήκους 300 μέτρων (βάθρα Μ4, Μ5, Μ6), εργασίες που αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Μαϊου, εκτός απροόπτου και καιρού επιτρέποντος.

Οι εργασίες συντήρησης που θα εκτελεστούν περιλαμβάνουν:

  • Αποξήλωση του υπάρχοντος ασφαλτοτάπητα.
  • Στεγάνωση της πλάκας καταστρώματος.
  • Αποχετευτικό σύστημα απορροής ομβρίων υδάτων.
  • Νέος ασφαλτοτάπητας και κάλυψη των αρμών με ασφαλτομαστίχη στο τμήμα της προβολοδόμησης στο οποίο θα γίνει η στεγάνωση.

Οι εργασίες οδοποιίας, ασφαλτικών, σήµανσης – ασφάλειας θα γίνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας (ώρες 07:00 έως 17:00) και η εναλλάξ κυκλοφορία θα ισχύει μόνο εκείνες τις ώρες.  Η κυκλοφορία θα ρυθμίζεται από σημαιοφόρους με τη χρήση ενδοεπικοινωνίας. Με την ολοκλήρωση τους κάθε ημέρα, θα ανοίγονται και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Για τις εργασίες στεγάνωσης απαιτείται η παραμονή του μέτρου της εναλλάξ κυκλοφορίας και μετά το πέρας των εργασιών της ηµέρας καθ’όλη τη διάρκεια του 24ωρου, γι’αυτό και για 5 ημέρες θα χρησιμοποιηθούν φορητοί φωτεινοί σηματοδότες που θα είναι τοποθετημένα πριν και μετά του τμήματος της επέμβασης των 300 μέτρων. Θα λειτουργούν σε εύρος 400 μέτρων περίπου και θα ρυθμίζουν τη μονοδρόμηση της κυκλοφορίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Χάρης Γκοβεδάρος δήλωσε πως:

Κατά τη διάρκεια του έργου θα γίνουν δοκιμαστικές φορτίσεις σε τμήματα της προβολοδόμησης και αμφιέρειστων, στα πλαίσια των προληπτικών ελέγχων αντοχής της γέφυρας, κατά τη διάρκεια των οποίων θα απαιτηθεί ολιγόωρη ολική διακοπή κυκλοφορίας της γέφυρας.

Η σκοπιμότητα των εργασιών που περιλαμβάνονται έχει να κάνει με την προστασία του τμήματος της προβολοδόμησης από έκθεση σε περιβάλλον υγρασίας και από περαιτέρω οξείδωση του σιδηρού οπλισμού και των τενόντων της, έως ότου λάβουν χώρα οι εργασίες ενίσχυσης και αναβάθμισης του συνόλου της γέφυρας.

Ανάδοχος του έργου, προϋπολογισμού 285.000 ευρώ, είναι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα