Συνάντηση του Περιφερειάρχη και των Δημάρχων Κοζάνης, Σερβίων και Βελβεντού για θέματα της λίμνης Πολυφύτου

Share

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και οι Δήμαρχοι Κοζάνης, Σερβίων και Βελβεντού, Γιάννης Κοκκαλιάρης, Χρήστος Ελευθερίου και Μανώλης Στεργίου αντίστοιχα, είχαν συνάντηση εργασίας σήμερα στο κτίριο της Περιφέρειας για θέματα της λίμνης Πολυφύτου.

Στη συνάντηση εργασίας έδωσε το παρόν ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ψαράδων Λίμνης Πολυφύτου Νίκος Κουρτίδης, καθηγητές του τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και αντιδήμαρχοι.

Το θέμα της απαγόρευσης αλιείας καραβίδας στην λίμνη Πολυφύτου που βρίσκεται σε ισχύ την τελευταία τριετία καθώς και τα πρώτα συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποιείται από το τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων στη σύσκεψη.

Η ασθένεια-μύκητας της Λίμνης Πολυφύτου που έχει ως αποτέλεσμα την μείωση του πληθυσμού της καραβίδας, αποτελεί το αντικείμενο της σχετικής έρευνας, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αναστρέψιμη κατάσταση.

Στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη τέθηκε από τους ερευνητές και το θέμα της αναγκαιότητας ή μη, της απαγόρευσης αλιείας καραβίδας. Αποφασίστηκε σειρά διαχειριστικών μέτρων ενώ συμφωνήθηκε η πρόταση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για μία συνολική έρευνα-μελέτη που θα αφορά τους πληθυσμούς της λίμνης και την προοπτική ανάπτυξης νέων.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν επίσης μία σειρά άλλων θεμάτων, σχετικά με την λίμνη Πολυφύτου, όπως η πρόσβαση των επαγγελματιών αλιέων και οι παρεμβάσεις που απαιτούνται σε συγκεκριμένα σημεία, η πρόσληψη ιχθυολόγου, η φύλαξη κατά την περίοδο της απαγόρευσης και το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων που δεν έχει υπογραφεί.

Στο προσεχές πάντως διάστημα, όπως ανέφερε ο κ. Αμανατίδης, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με μοναδικό θέμα την ανάπτυξη της παραλίμνιας ζώνης για την οποία θα έχει προηγηθεί σχετική προετοιμασία με αναζήτηση όλων των σχεδίων, μελετών, προτάσεων που έχουν κατατεθεί-εκπονηθεί τα προηγούμενα χρόνια και δεν έχουν αξιοποιηθεί.

Θα υπάρξει σχετική αξιολόγηση, θα εκτιμηθούν τα δεδομένα, οι νέες προτάσεις ώστε άμεσα να κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση για την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων.

Φωτογραφίες από Δήμαρχο Βελβεντού Μανώλη Στεργίου και Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα