Η Γιορτή Εθίμων και Γεύσεων στη κεντρική πλατεία

Share

Το πρωί της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Γυναικών Σερβίων “Η Εστία”, σε μια προσπάθεια διατήρησης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και διάσωσης των γεύσεων της τοπικής κουζίνας, διοργάνωσε στη κεντρική πλατεία των Σερβίων, μια γιορτή εθίμων και γεύσεων.

Σε έναν κόσμο που ασφυκτιά, οι πολιτιστικοί σύλλογοι γίνονται η κιβωτός της συλλογικής μνήμης, με την αναβίωση δρώμενων του Δωδεκαημέρου που συνδέονται με τους κύκλους των εποχών, την κοινωνική ζωή και τη θρησκευτική λατρεία.

Η λαογραφική εθιμική παράδοση, περνάει από γενιά σε γενιά και καταφέρνει να επιβιώσει ως μαρτυρία άλλων εποχών, σε πείσμα των καιρών της αμνησίας.

Τα χορευτικά των νέων παιδιών που κουβαλούν στους ώμους τους το βάρος των παραδοσιακών εθίμων, είναι η ελπίδα πως η πολιτιστική ταυτότητα των κοινοτήτων δεν θα χαθεί!

Ο Σύλλογος Γυναικών Σερβίων “Η Εστία” ευχαριστεί θερμά, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, Καστοριάς, Πλατάνου Δήμου Αλεξάνδρειας, Αιανής και Νίκαιας Λάρισας για το ωραίο ταξίδι στο χρόνο. Παράλληλα, ευχαριστεί τον Δήμο Σερβίων και την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για την υποστήριξη, καθώς και τους χορηγούς του: κ. Τσιανάκα Δημήτριο, καρδιολόγο, και την επιχείρηση “Αφοί Ιωάννου Μπισιρίτσα Α.Ε.” Ευχαριστεί επίσης και Α’ ΚΑΠΗ Σερβίων για την πολύτιμη βοήθεια!

Φωτογραφίες: Σύλλογος Γυναικών Σερβίων “Η Εστία”, Καλλίνικος Χολέβας

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

1 ΣΧΟΛΙΟ

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα