Λιβαδερό: Κινείται νομικά εναντίον του Δήμου Σερβίων για το δάσος

Share

spot_img

Οι κάτοικοι του Λιβαδερού αποφάσισαν να κινηθούν νομικά κατά του Δήμου Σερβίων, λόγω της διαχειριστικής μελέτης του δάσους του Λιβαδερού που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Κατά τη διάρκεια του Ανταμώματος Λιβαδεριωτών, αναρτήθηκε πανό με το σύνθημα “ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ”, τονίζοντας τη δυσαρέσκεια των κατοίκων για τις ενέργειες του Δήμου.

Η κύρια αντίθεση των κατοίκων εστιάζεται στο ότι η διαχειριστική μελέτη επηρεάζει τις ιδιοκτησίες τους, με τους κατοίκους να υποστηρίζουν πως τα 18.000 στρέμματα του δάσους του Λιβαδερού, συνολικής έκτασης 22.000 στρεμμάτων, είναι ιδιόκτητα και έχουν αγοραστεί από τους προγόνους τους το 1903.

Να σημειωθεί πως ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση.

Σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε πριν από μία εβδομάδα, οι κάτοικοι του Λιβαδερού αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες εναντίον του Δήμου Σερβίων. Οι κινήσεις αυτές αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητά τους να προστατεύσουν τις ιδιοκτησίες και τα δικαιώματά τους απέναντι στις δημοτικές ενέργειες που θεωρούν επιζήμιες για την κοινότητά τους.

Διαβάστε επίσης

Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων: Ψηφίστηκε η εκμετάλλευση των δασών της Ελάτης, του Λιβαδερού και του Μεταξά

spot_img

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα