Λύση στα μάρμαρα του Τρανοβάλτου με παρέμβαση Αμανατίδη. Ενώνονται οι δύο συνεταιρισμοί σε έναν

Share

Χθες το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης μαζί με τους Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνο Βύζα και Λύσσανδρο Μεταξά είχαν συνάντηση στο Τρανόβαλτο με θέμα τα λατομεία μαρμάρου της περιοχής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι και επιχειρηματίες των συνεταιρισμών, ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου, ο αντιδήμαρχος σε θέματα Τουρισμού, Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης Σταύρος Παπαδόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης Στέλλα Τζικανούλα και Σάκης Βητόπουλος, όπως και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρανοβάλτου Νίκος Βαρσαμόπουλος.

Η συνάντηση αυτή αποτέλεσε το ξεκίνημα μιας διαδικασίας που έχει ως στόχο την οριστική επίλυση των προβλημάτων που επηρεάζουν τη λειτουργία των λατομείων μαρμάρου, με την κοινή πεποίθηση όλων των εμπλεκομένων να είναι πως πρέπει επιτέλους τα λατομεία μαρμάρου να λειτουργήσουν με ομαλό τρόπο.

Σε αυτή τη βάση, η Περιφερειακή Αρχή εργάστηκε για την οριστική επίλυση και συμφωνία με τους δύο συνεταιρισμούς, τους μαρμαράδες και τον Δήμο Σερβίων. Η χθεσινή συνάντηση έδειξε ότι το κοινό συμφέρον θα δώσει διέξοδο σε κάτι που παραμένει στάσιμο εδώ και πολλά χρόνια, με τους εκπροσώπους και τους επιχειρηματίες των δύο συνεταιρισμών να “δίνουν τα χέρια” και να συμφωνούν στη δημιουργία ενός κοινού συνεταιρισμού.

Η ενοποίηση των δύο συνεταιρισμών αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς όφελος του συνόλου της τοπικής κοινωνίας.

Είναι προφανές πως η περιφερειακή αρχή έχει αναλάβει έναν ενεργό ρόλο σε αυτήν τη διαδικασία, δείχνοντας τη δέσμευσή της στην υποστήριξη και προώθηση των τοπικών κοινοτήτων και των οικονομικών τους συμφερόντων, υλοποιώντας και τα σχέδια που έχουν εκπονηθεί.

Μέσα από αυτήν την προσέγγιση, ανοίγονται νέες προοπτικές για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τομέα του μαρμάρου στον Τρανόβαλτο, με θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία και την κοινωνική συνοχή.

Είναι σαφές πως η χθεσινή απόφαση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την επίλυση ανοιχτών ζητημάτων ετών που επηρεάζουν τον τομέα του μαρμάρου στον Τρανόβαλτο.

Με τη συνεργασία και την αποφασιστικότητα όλων των ενδιαφερομένων φορέων, η επίλυση αυτών των προβλημάτων φαίνεται πλέον εφικτή, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα