Λύσσανδρος Μεταξάς: Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του δρόμου προς το Καταφύγι

Share

Ήταν 7 Ιουλίου του 2020 όταν έκλεισε ο δρόμος για το Καταφύγι λόγω κατακρημνίσεων, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το χωριό του Ζορμπά στις 8 Αυγούστου του ίδιου έτους να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σήμερα, μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, βρισκόμαστε στο στάδιο όπου η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών είναι εξασφαλισμένη, όπως ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομικών και Νομικών Προσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Λύσανδρος Μεταξάς.

Από την πρώτη κιόλας μέρα που αναλάβαμε την διοίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, θέσαμε ως στόχο την αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) μέσω διεκδίκησης, καθώς αυτοί αποτελούν μία σημαντική πηγή χρηματοδότησης, ενώ παράλληλα σε ένα χρηματοδοτικό εργαλείο όπως είναι το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (τοπικός πόρος), θα προχωρήσουμε μέσα από ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την υλοποίηση έργων με διακριτό αναπτυξιακό αποτύπωμα και σημαντικά αναμενόμενα αποτελέσματα.

Η εξασφάλιση χρηματοδότησης για το έργο “Συντήρηση και αποκατάσταση κατολισθήσεων στον δρόμο Βελβεντό – Καταφύγι” από άλλους κρατικούς πόρους, απελευθερώνει ένα σημαντικό ποσό από το ΕΑΠ Δυτικής Μακεδονίας. Είμαστε αδιαπραγμάτευτα σταθεροί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις στις οποίες υπογραμμίζαμε πως η η επίτευξη των στόχων μας θα πραγματωθεί μέσω της απορρόφησης περισσότερων ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων και της ορθής διαχείρισης αυτών,

έγραψε ο κ. Μεταξάς

Ο Δήμαρχος Βελβεντού, Μανώλης Στεργίου έκανε πολλαπλά αιτήματα στο Υπουργείο Εσωτερικών για την αποκατάσταση του δρόμου, δρόμος για τον οποίο την αποκλειστική ευθύνη έχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Το συνολικό ποσό της μελέτης αποκατάστασης του έργου ανέρχεται στις 800.000 ευρώ, με τις 500.000 ευρώ να προέρχονται από την κεντρική κυβέρνηση και τα υπόλοιπα 300.000 ευρώ από τη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μέσω του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (τοπικός πόρος).

Ωστόσο, λόγω καθυστερημένης κατάθεσης των σχετικών εγγράφων προς το υπουργείο από τη προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, το υπουργείο δεν είχε να δώσει το ποσό των 500.000 ευρώ, μιας και τα διαθέσιμα κεφάλαια διατέθηκαν για τα προβλήματα που προκάλεσε στη Θεσσαλία η κακοκαιρία “Ντάνιελ”.

Με την σημερινή ανακοίνωση του κ. Μεταξά, τα χρήματα από τη κεντρική κυβέρνηση πλέον έχουν διατεθεί στη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ανοίγοντας τον δρόμο για την άμεση δημοπράτηση του έργου. Ευχή όλων η άμεση υλοποίησή του προκειμένου ο δρόμος να επισκευαστεί και να αποκατασταθεί η πρόσβαση προς το Καταφύγι από το Βελβεντό, προσφέροντας έτσι ένα ασφαλές και προσβάσιμο περιβάλλον για τους πολίτες και τους επισκέπτες.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα