Ο Δήμος Σερβίων θα αγοράσει το οικόπεδο των προσκόπων

Share

Στη σημερινή του συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε με ψήφους 12 υπέρ και 7 κατά, την αγορά του οικοπέδου που ανήκει στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, οικόπεδο που θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση του Δημαρχείου. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 12 υπέρ και 7 κατά.

Το θέμα είχε έρθει τρεις φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας όπου είχε καταψηφιστεί.

Οι 11 δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του Δημάρχου, μαζί με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Σερβίων, ψήφισαν υπέρ της αγοράς, ενώ οι 7 δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης ψήφισαν κατά.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Ελευθερίου έκανε λόγο για ιστορική απόφαση, με την αγορά του οικοπέδου να πραγματοποιηθεί με κόστος 85.000 ευρώ, με πηγή χρηματοδότησης τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης. Όπως είπε:

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκατάσταση του καμένου Δημαρχείου Σερβίων ξεκίνησε με τη σημερινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την απευθείας αγορά ακινήτου από τον Δήμο Σερβίων με σκοπό την επέκταση του Δημαρχείου. Το Δημοτικό Συμβούλιο έπραξε το χρέος του. Αναμένουμε αμεσότατα την κεντρική εξουσία να πράξει αναλόγως.

Η κα Σπυρίδου δήλωσε πως αυτή και η παράταξη της δεν διαφωνούν με την επέκταση του Δημαρχείου, προσθέτοντας πως θα έπρεπε αρχικά το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει υπέρ της επέκτασης του Δημαρχείου και στη συνέχεια να αποφασίσει για την αγορά του οικοπέδου. Όπως τόνισε, εάν γινόταν αυτό, η παράταξή της θα ψήφιζε υπέρ της αγοράς του οικοπέδου.

Η κα Στέλλα Τζικανούλα, δημοτική σύμβουλος της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, είπε πως θα ψηφίσει κατά, επισημαίνοντας την έλλειψη χρόνου για τη μελέτη των σχετικών εγγράφων, τα οποία στάλθηκαν μόλις μερικές ώρες πριν τη συνεδρίαση.

Η συνολική δαπάνη του έργου για την αποκατάσταση και επέκταση του Δημαρχείου Σερβίων, ανέρχεται στα 2.500.000 ευρώ (με ΦΠΑ) και περιλαμβάνει τόσο την μελέτη όσο και την αποκατάσταση και κατασκευή της νέας πτέρυγας του Δημαρχείου η οποία θα καλυφθεί, έπειτα και από την δέσμευση του Υπουργείου Εσωτερικών, μέσω του ΕΠΑ (Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης) 2021-2025, με κεντρικό στόχο να δημιουργηθεί και να αποδοθεί στους πολίτες ένας χώρος πολυλειτουργικός και ικανός να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα