Πανελλήνιο Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου: Εξαιρετικοί αθλητές αλλά με λιγοστούς θεατές

Share

spot_img

Σήμερα, Κυριακή 16 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε στα Σέρβια το Πανελλήνιο Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου Αντοχής κατηγοριών Ανδρών, Γυναικών, Εφήβων και Νεανίδων. Στον αγώνα, που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με τον Α.Σ. “Ο Ποδηλάτης” και τον Δήμο Σερβίων, συμμετείχαν 44 αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν, οι ποδηλάτες ξεκίνησαν από την Κεντρική Πλατεία Σερβίων και διάνυσαν μια διαδρομή γύρω από τη λίμνη Πολυφύτου. Οι γυναίκες ακολούθησαν την διαδρομή 63 χλμ, με τους άνδρες να επανέλαβαν δύο φορές την ίδια διαδρομή, καλύπτοντας 126 χλμ.

Ο Νικόλας Μάνθος κέρδισε στους άνδρες και στους εφήβους με χρόνο 3:31:08, ενώ στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Βαρβάρα Φασόη με χρόνο 1:44:56. Οι επιδόσεις όλων των αθλητών ήταν εξαιρετική, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες καιρικές συνθήκες αλλά και τη δυσκολία της διαδρομής, που είχε πολλές ανηφόρες.

Τα αποτελέσματα

Πανελλήνιο Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου: Τα αποτελέσματα

Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε η απουσία κόσμου και θεατών, κάτι που δεν θύμιζε σε τίποτα την κοσμοσυρροή του Kastra Mountain Trail που διεξήχθη τον περασμένο Απρίλιο. Η διαφορά στην προσέλευση των θεατών ήταν εμφανής και σχολιάστηκε από πολλούς.

Στην τελετή βράβευσης παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και του πολιτικού χώρου, μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής της Π.Ε. Κοζάνης, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κοζάνης με αρμοδιότητα στην εποπτεία των Δ.Ε. Αιανής και Ελίμειας, κ. Ζήσης Στημονιάρης, και η Αντιδήμαρχος Κοζάνης με αρμοδιότητες στον Τουρισμό, την Πολεοδομία και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.), κ. Κυριακή Χατζημανώλη – Φουρκιώτη.

Ο Δήμαρχος Σερβίων, Χρήστος Ελευθερίου, δήλωσε:

Είμαστε περήφανοι που φιλοξενήσαμε το Πανελλήνιο Κύπελλο Δρόμου Αντοχής στα Σέρβια. Ευχαριστούμε θερμά τους αθλητές, εθελοντές, χορηγούς και την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας για την εξαιρετική συνεργασία. Συνεχίζουμε να προωθούμε τον αθλητισμό και την ανάπτυξη της περιοχής μας. Σας ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξή σας.

Η εκδήλωση στηρίχθηκε από 150 εθελοντές, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Παράλληλα, διοργανώθηκαν δραστηριότητες για μικρούς αθλητές, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα της ποδηλασίας και να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες.

Φωτογραφίες

Πανελλήνιο Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου: Φωτογραφίες

Ο Δήμος Σερβίων στην ανακοίνωση του εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες τους σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και εθελοντές, καθώς και στους χορηγούς και συνεργάτες που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της διοργάνωσης. Επίσης, ευχαρίστησε την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας για τη συνεργασία και τη στήριξή της.

Παρόλο που η απουσία του κόσμου επισκίασε εν μέρει την επιτυχία του αγώνα, η διοργάνωση κρίθηκε συνολικά θετική, με την ελπίδα ότι θα προσελκύσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο μέλλον.

spot_img

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα