Παρουσίαση βιβλίου “Τα Σέρβια. Βυζαντινή Καστροπολιτεία. – Μαρτυρική Πόλη της Ελλάδος” την Κυριακή 3 Νοεμβρίου

Share

spot_img

Την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 11.30 π.μ. θα παρουσιαστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων το βιβλίο της Χρυσάνθης Καραγιαννίδου, “Τα Σέρβια. Βυζαντινή Καστροπολιτεία. – Μαρτυρική Πόλη της Ελλάδος”.

Αφορμή για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου υπήρξαν οι μαρτυρίες των επιζώντων για τις μέρες του Ολοκαυτώματος των Σερβίων του 1943 και όλα τα δεινά που ακολούθησαν  και έζησαν οι άνθρωποι και κατά την διετία της Νεκράς Ζώνης. Όλα αυτά διατυπώθηκαν και καταγράφηκαν στις εκδηλώσεις μνήμης κυρίως που είχε οργανώσει η συγγραφέας, ως πρόεδρος του Μ.Ο.Σ.  επί σειράν ετών στην επέτειο του Ολοκαυτώματος. Η πόλη των Σερβίων καταστράφηκε ολοσχερώς, ως μία νέα Πομπηΐα και ξαναγεννήθηκε από την τέφρα της. Ένα μεγάλο θαύμα!

Στη συνέχεια και χωρίς να το είχε προμελετήσει, θέλοντας η συγγραφέας απλά να καταστήσει ακόμη περισσότερο σαφές το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής προσπάθησε να δώσει μία εικόνα των Σερβίων, πώς ήταν πριν, και έτσι ανέτρεξε στο Βυζάντιο, στην Τουρκοκρατία, στα χρόνια μετά την απελευθέρωση του 1912, με μια σύντομη αναφορά ακόμη και στην προϊστορία. Και φυσικά κλείνει με την αγάπη που έχουν επιδείξει οι Σερβιώτες για την πατρίδα τους και τον μεγάλο αγώνα τους για να αναστήσουν τα νεκρά Σέρβια.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:

Οι κυρίες: Κουρελή Αθανασία, Φιλόλογος

Ζαρογιάννη Καλλιόπη, Φιλόλογος και

Ο Κύριος  Λαζαρίδης Αναστάσιος, Συμβολαιογράφος

Θα συντονίσει ο Δημοσιογράφος, κύριος Παντελής Σαββίδης

Θα απευθύνουν χαιρετισμό οι Κύριοι:

Κοεμτζόπουλος Γεώργιος, Νομικός και

Τσιφτσιάν Ανδρέας, Οικονομολόγος

Το βιβλίο εξέδωσε η συγγραφέας, με σκοπό να το προσφέρει δωρεάν σε όλους τους Σερβιώτες, όσους φυσικά θα ήθελαν να το αποκτήσουν.

spot_img

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img
spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα