Πεδίο αντιπαράθεσης στη συνεδρίαση λογοδοσίας η εικόνα του γηπέδου

Share

Ανησυχίες έχουν εκφραστεί για την κατάσταση του Δημοτικού Σταδίου Σερβίων με κύρια προβλήματα το ξεραμένο χόρτο σε ορισμένα σημεία τόσο στον κεντρικό όσο και στον βοηθητικό αγωνιστικό χώρο αλλά και οι φθορές στο ταρτάν. Επιπλέον, το στρώμα του επί κοντώ είναι σε πολύ κακή κατάσταση, με το κάλυμμα του να έχει καταστραφεί και το ίδιο το στρώμα να έχει υποστεί φθορές.

Αυτή η εικόνα του γηπέδου έγινε θέμα αντιπαράθεσης στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής. Η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης και πρωταθλήτρια του επτάθλου, Στέλλα Τζικανούλα έθεσε το θέμα, τονίζοντας την πολύ κακή κατάσταση που βρίσκεται σήμερα τόσο ο χλοοτάπητας και των δύο γηπέδων (κεντρικό και βοηθητικό), όσο και του ταρτάν.

Ο Δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου παραδέχτηκε πως υπάρχει ζήτημα με το χόρτο του γήπεδο, ρίχνοντας το φταίξιμο στις υψηλές θερμοκρασίες του περασμένου μήνα και στο γεγονός πως ο ΤΟΕΒ έχει κλείσει την παροχή που τροφοδοτεί με νερό από το αρδευτικό την δεξαμενή του γηπέδου, επειδή κάτοικοι των Σερβίων δεν έχουν πληρώσει τους λογαριασμούς τους.

Πρόσθεσε πως παρότι ο Δήμος Σερβίων δεν χρωστά στον ΤΟΕΒ, το γεγονός πως δεν υπάρχουν βάνες για να κλείσουν οι παροχές που τροφοδοτούν με αρδευτικό νερό τα σπίτια πέριξ του γηπέδου, οι ιδιοκτήτες των οποίων χρωστούν στον ΤΟΕΒ, ο ΤΟΕΒ δεν μπορεί να παρέχει νερό από τη λίμνη μόνο το γήπεδο και έτσι έχει κλείσει όλη τη γραμμή και το γήπεδο ποτίζεται με πόσιμο νερό.

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Ελευθερίου, το πρόβλημα με την καμένη αντλία στο Προσήλιο είχε ως αποτέλεσμα να μην ποτίζεται το χόρτο όπως θα έπρεπε, με συνέπεια να ξεραθεί σε ορισμένα σημεία, αλλά όπως δήλωσε “σε μια εβδομάδα από σήμερα το χόρτο θα ξαναπρασινίσει”. Υποστήριξε δε, πως πολλά γήπεδα σε όλη την Ευρώπη αυτή την περίοδο παρουσιάζουν αντίστοιχη εικόνα, με την κα. Τζικανούλα να του απαντά πως αυτό που λέει δεν ισχύει, τονίζοντας πως τα γήπεδα που βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση είναι ελάχιστα και αυτό οφείλεται στη μη σωστή συντήρηση και στο μη σωστό πότισμα. Αξίζει να σημειωθεί πως το χόρτο στο γήπεδο του Βελβεντού είναι καταπράσινο, τόσο στο κεντρικό όσο και στο βοηθητικό του.

Ο αντιδήμαρχος κ. Καλλίνικος Χολέβας -σε μια μάλλον άστοχη επισήμανση του- είπε πως σε ίδια κατάσταση βρίσκεται και το χόρτο στο γήπεδο της Κοζάνης. Συμπλήρωσε πως υπάρχουν συνομιλίες με τον ΤΟΕΒ για την επίλυση του θέματος, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο.

Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης, κα. Ρίτσα Σπυρίδου τόνισε από τη πλευρά της πως πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση από τον ΤΟΕΒ, προκειμένου το γήπεδο να ποτίζεται από το νερό της λίμνης,

Σε ότι αφορά το ταρτάν, ο κ. Ελευθερίου παραδέχτηκε πως η κατάσταση του είναι χείριστη, απέδωσε τις ευθύνες στον εργολάβο που το κατασκεύασε, λέγοντας πως βρίσκεται σε συνομιλίες με εταιρία για να κοστολογήσει το έργο αντικατάστασης του. Στη συνέχεια θα προσπαθήσει να βρει την απαιτούμενη χρηματοδότηση ώστε να γίνει ολική αντικατάσταση του κατεστραμμένου τάπητα. Όπως είπε:

Έχει έρθει μια πολύ, πολύ εξειδικευμένη εταιρία, η οποία μελετά να γίνει το ταρτάν από την αρχή. Περιμένουμε την πρόταση της, εδώ και τρεις μήνες μας έχει επισκεφτεί, να δούμε πόσο θα κοστίσει και φυσικότατα άμα υπάρχουν τα χρήματα να γίνει το ταρτάν από την αρχή.

[Φωτογραφίες από Kozanimedia]

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα