Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2024 του Δήμου Σερβίων με το χρέος στη ΔΕΗ να είναι κυρίαρχο θέμα συζήτησης

Share

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου ψηφίστηκε με 10 ψήφους υπέρ και 7 κατά ο προϋπολογισμούς Εσόδων – Εξόδων οικονομικού έτους 2024 του Δήμου Σερβίων και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) έτους 2024.

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν το χρέος του Δήμου Σερβίων προς τη ΔΕΗ, χρέος που φτάνει πλέον τα 1,7 – 1 ,8 εκατ. ευρώ, και που δεν μπήκε στον προϋπολογισμό. Ο κ. Ελευθερίου είπε πως “αυτό το παραμύθι με το χρέος στη ΔΕΗ πρέπει να τελειώσει“, συμπληρώνοντας πως “δεν είμαστε ο μοναδικός Δήμος που χρωστάει στη ΔΕΗ, ούτε ο τελευταίος“.

Επίσης είπε πως “θα ήμουν ο πρώτος που θα πλήρωνε τη ΔΕΗ εάν ήμουν large, αν είχα τα χρήματα να πληρώσω“. Επειδή τα χρήματα, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Σερβίων, δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τη ΔΕΗ, ενώ αναφέρθηκε και στο Κράτος που δεν δίνει όρους σύνδεσης στο φωτοβολταϊκό πάρκο που θέλει να κάνει ο Δήμος, κόστους 800.000 ευρώ. Όπως είπε: “Το κράτος θέλει να χρωστάμε“, ενώ αναφέρθηκε και στο χρέος τηλεθέρμανσης του Δήμου Εορδαίας προς στη ΔΕΗ, ύψους 115 εκατ. ευρώ.

Η κα. Σπυρίδου από τη μεριά της ανέφερε πως σύμφωνα με τον νόμο, η μη καταγραφή χρεών που έχει ο Δήμος έως την 31 Δεκεμβρίου 2023 είναι παράνομη, γι’αυτό και ως μείζων αντιπολίτευση, για να είναι νόμιμη, θα κάνει την καταγγελία που πρέπει στην αποκεντρωμένη και εάν υπάρξει σύσταση από αυτή και ο Δήμος δεν συμμορφωθεί, τότε θα προχωρήσει σε αντίστοιχη καταγγελία και στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Συνέχισε λέγοντας πως ο Δήμος Σερβίων παρανόμησε και στον προϋπολογισμό του 2023, με την αποκεντρωμένη να επιστρέφει τον προϋπολογισμό με σύσταση. Σε ότι έχει να κάνει με τα 2 εκατ. ευρώ της ΔΕΗ που έχουν εγγραφεί στα έσοδα του προϋπολογισμού, η κα. Σπυρίδου είπε πως πρόκειται για ανταποδοτικά της ΔΕΗ από την ολοκλήρωση του φράγματος του Ιλαρίωνα το 2014, με κωδικοποιημένο τίτλο “Άρδευση Καμβουνίων”, λέγοντας πως για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος χρήσης του έργου θα μπορούσε να καταναλώνει ρεύμα από φωτοβολταϊκά.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα