Το ελαιοτριβείο του Συνεταιρισμού Ελιάς Ιμέρων λειτουργεί από το 2005 και καλύπτει τις ανάγκες των ελαιοπαραγωγών όχι μόνο του Δήμου Σερβίων, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας.
Αν και η φετινή χρονιά δεν είναι η καλύτερη σε ό,τι αφορά στην σοδειά του ευλογημένου καρπού, το λάδι Ιμέρων πωλείται 9 ευρώ το λίτρο και είναι περιζήτητο.
Το ελαιοτριβείο του Συνεταιρισμού ελιάς Ιμέρων άνοιξε τις προηγούμενες ημέρες για τους παραγωγούς, που έσπευσαν να μεταφέρουν τις ελιές για να βγάλουν είτε το λάδι της χρονιάς για την οικογένειά τους, είτε να το προωθήσουν στην αγορά.
Η φετινή πάντως παραγωγή είναι από τις χειρότερες των τελευταίων ετών, καθώς είναι μειωμένη έως και 80%, όπως δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού ελιάς Ιμέρων, Δημήτρης Παπαδόπουλος.
Το ελαιοτριβείο, που είναι και το μοναδικό στην Δυτική Μακεδονία, δημιουργήθηκε λόγω των αναγκών, καθώς η παραγωγή της ελιάς Ιμέρων, που ξεκίνησε να καλλιεργείται από το 1980, αναπτύσσεται δυναμικά, αγγίζοντας τους 500 τόνους βρώσιμης ελιάς και τους 200 τόνους εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.
Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του ελαιοτριβείου και το εκπαιδευμένο προσωπικό και οι προσιτές τιμές προσελκύουν του ελαιοπαραγωγούς.
Το διεθνές πολυβραβευμένο ελαιόλαδο Ιμέρων διατίθεται απευθείας από τον συνεταιρισμό προς τους καταναλωτές της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και εξάγεται στην Γερμανία, ενώ προβλέπεται να προωθηθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Ο αριθμός των ελαιοπαραγωγών αυξάνεται συνεχώς, καθώς αποτελεί ένα κίνητρο για ένα επιπρόσθετο εισόδημα.