Στο Βελβεντό η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Share

Με επίκεντρο τον πρότυπο αυτοδιαχειριζόμενο Υδροηλεκτρικό Σταθμό του ΤΟΕΒ Βελβεντού, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κα Αλεξάνδρα Σδούκου, και ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Βουλευτής της Ν.Δ κ. Γιώργος Γεωργαντάς, πραγματοποίησαν επίσκεψη στην περιοχή του Βελβεντού. Στόχος της επίσκεψης ήταν η συζήτηση και ενημέρωση για θέματα που αφορούν τον ΤΟΕΒ Βελβεντού.

Τους δύο πολιτικούς συνόδευσε ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών, Άγγελος – Παναγιώτης Δημοσθένους. Στην επίσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης του Νομού Κοζάνης, Κώστας Βύζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομικών και Νομικών Προσώπων Λύσανδρος Μεταξάς, η Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Κοζάνης, Θωμαή Ζαρκοδήμου, και ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Βελβεντού, Γιώργος Φραγκουλάκης.

Επίσης, παρόντες ήταν ο σύμβουλος Νίκος Πουλιάνας, ο σύμβουλος του ΑΣΕΠΟΠ Νίκος Μαλιούσης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΗΤΡΑΣ Δημήτρης Κοσμάς και εκπρόσωποι του Δήμου. Συγκεκριμένα, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Μανώλης Στεργίου, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Αχίλλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Πουλιάνας, Ιωάννα Τράντα και Γιάννης Μπαλάνης, καθώς και ο κοινοτικός σύμβουλος Γιάννης Σουπούρας. Επιπλέον, από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης παρευρέθηκε ο υπεύθυνος Νίκος Τσιουκαρδάνης, ενώ το παρόν έδωσαν και πολίτες του Βελβεντού.

Νωρίτερα, η κα. Σδούκου, ο κ. Γεωργαντάς και ο κ. Δημοσθένους επισκέφτηκαν το γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης Κώστας Βύζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομικών και Νομικών Προσώπων Λύσανδρος Μεταξάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών Νίκος Λυσσαρίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Πολυτίμη Φαρμάκη, καθώς και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ενέργειας και Χρηματοοικονομικών Μηχανισμών Γιάννης Παναγιωτίδης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ενεργειακή μετάβαση, στις ΑΠΕ, αλλά και στα κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή, κάτι που είναι πολύ βασικό για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας:

Η περιοχή είναι ελκυστική για επενδύσεις που αφορούν σε ΑΠΕ, θα θέλαμε όμως να είμαστε ελκυστικοί και σε άλλου είδους επενδύσεις. Υπάρχουν σημαντικά ενδιαφέροντα και ευελπιστούμε ότι σιγά σιγά θα μπορούμε να ανακοινώσουμε επενδύσεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην παραμονή των νέων στην περιοχή.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα