Συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Σερβίων για την αντιπυρική περίοδο 2024

Share

Με στόχο την προετοιμασία και την οργάνωση για την αντιμετώπιση πιθανών πυρκαγιών και άλλων καταστροφικών γεγονότων, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 15 Μαΐου 2024, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σερβίων για την αντιπυρική περίοδο του έτους 2024.

Στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία του Δημάρχου Σερβίων Χρήστου Ελευθερίου, παρευρέθηκαν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι των Δημοτικών Ενοτήτων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν την προετοιμασία και την αντιμετώπιση πιθανών καταστροφών, με έμφαση στην αντιπυρική προστασία για την περίοδο του καλοκαιριού του 2024. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι ενέργειες και οι στρατηγικές που πρέπει να ακολουθηθούν προκειμένου να ενισχυθεί η δυνατότητα αντίδρασης του Δήμου σε έκτακτες καταστάσεις.

Ο Δήμαρχος σε δηλώσεις του τόνισε:

Η ασφάλεια των δημοτών μας είναι προτεραιότητά μας και η συνεργασία όλων των φορέων είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενδεχόμενων καταστροφών. Με την ενίσχυση των μέτρων πρόληψης και την εκπαίδευση του κοινού, είμαστε πιο έτοιμοι να προστατεύσουμε τον δήμο μας από τυχόν κινδύνους.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και των περιορισμένων βροχοπτώσεων του φετινού χειμώνα, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για την εκδήλωση και την επέκταση μιας πυρκαγιάς.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα