Συνεργασία Δήμων Σερβίων και Βοΐου σε δύο ενεργειακές κοινότητες

Share

Ο Δήμος Σερβίων θα συμμετάσχει ως μέτοχος σε δύο ενεργειακές κοινότητες που βρίσκονται στην περιοχή του Βοΐου. Η πρόταση αυτή παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, με την παρουσία του δημάρχου Βοΐου, Χρήστου Ζευκλή, ο οποίος τόνισε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των δήμων.

Η συμμετοχή του Δήμου Σερβίων κρίνεται απαραίτητη λόγω της κατάργησης ορισμένων νομικών προσώπων από τον Δήμο Βοΐου, γεγονός που δημιούργησε την ανάγκη για την ένταξη ενός ακόμη δήμου ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των ενεργειακών κοινοτήτων, όπως ορίζει ο νόμος. Η συνεισφορά του Δήμου Σερβίων θα ανέλθει στα 9.600 ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν εντός τριών μηνών, δίνοντάς του το 40% των μετοχών του έργου. Αυτό σημαίνει πως ο Δήμος Σερβίων, όταν θα υλοποιηθεί το έργο, θα επωφεληθεί μειώνοντας τους λογαριασμούς ρεύματος που πληρώνει.

Σημαντικό είναι να αναφερθεί πως οι ενεργειακές κοινότητες έχουν συνολική ισχύ 16 μεγαβάτ και η σύνδεσή τους θα υποστηριχθεί από την αναβάθμιση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ στα Γρεβενά. Η οριοθέτηση των αγροτεμαχίων έχει ήδη ολοκληρωθεί, διασφαλίζοντας ότι το έργο θα προχωρήσει ομαλά. Ο κ. Ζευκλής τόνισε πως από αύριο θα ξεκινήσει την αναζήτηση χρηματοδότησης που μπορεί να γίνει και με τραπεζικό δανεισμό, λέγοντας πως ακόμη και με ακριβό δανεισμό, οι ενεργειακές κοινότητες θα κάνουν απόσβεση σε βάθος το πολύ 9-10 ετών, αποφέροντας στη συνέχεια οφέλη για τους δήμους.

Η πρωτοβουλία αυτή αναδεικνύει τη σημασία των συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο για την επίτευξη κοινών στόχων και την προώθηση της ενεργειακής αυτονομίας και βιωσιμότητας. Η σύμπραξη μεταξύ των δύο δήμων μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες περιοχές που επιδιώκουν την ανάπτυξη μέσω της αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα