Θέμα ωρών να τεθεί σε πλήρη έλεγχο η φωτιά στα Πιέρια Όρη. Παραμένουν μικρές διάσπαρτες εστίες

Share

Καλύτερη είναι η εικόνα από την Πυροσβεστική για τη φωτιά που καίει εδώ και τέσσερα 24ωρα στα Πιέρια Όρη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν απομείνει μικρές διάσπαρτες εστίες και θεωρείται θέμα ωρών να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει.

Σύμφωνα με τον δασάρχη Πιερίας, Πέτρο Παπαπέτρου, η φωτιά έχει κάψει 2.500 στρέμματα τα οποία είναι μεικτό δάσος.

Οι οξιές δεν έχουν πάθει ζημιές, στα πεύκα πέρασε η φωτιά έρπουσα, έχουν καεί κάποιοι κάποιες συστάδες πεύκων αλλά δεν έχουν γίνει τεράστιες καταστροφές όπως αυτές που είδαμε στο παρελθόν στην Εύβοια ή αλλού.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 36 οχήματα, εννέα πεζοπόρα τμήματα, δύο ελικόπτερα καθώς και η ομάδα “ΙΚΑΡΟΣ 1” με drones.

Πολλοί κάτοικοι των χωριών της περιοχής βοηθούν τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Κινητοποιήθηκαν, δε, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, με τους υλοτόμους της περιοχής να σπεύδουν για βοήθεια. Εξήντα υλοτόμοι της περιοχής συνδράμουν την προσπάθεια των πυροσβεστών. Παράλληλα, οι τοπικές Αρχές έχουν διαθέσει δεξαμενές και νερό, που υπάρχουν μέσα στο κέντρο των επιχειρήσεων.

Το servianews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο, θεωρώντας ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως υιοθετεί τις απόψεις αυτές, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σε κάθε περίπτωση, ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το servianews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε εριστικά, συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια, εκείνα που δεν σχετίζονται με τη θεματολογία του άρθρου, όπως και εκείνα που οδηγούν σε προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Όσα σχόλια θεωρείτε πως είναι προσβλητικά, συκοφαντικά ή εριστικά μπορείτε να τα κάνετε "Αναφορά ως ακατάλληλα" πατώντας πάνω στο "..." που εμφανίζεται στα δεξιά του σχολίου.

spot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα νέα